niet wederzijds

mensen die handen geven

Bedrijven zijn best tevreden over hoe hun werknemers zich hebben aangepast aan het nieuwe normaal. Werknemers zijn op hun beurt echter niet zo tevreden over hoe bedrijven zich hebben aangepast. Helaas, de liefde is in dat opzicht niet wederzijds. Nog veel ruimte om virtuele autonomie te optimaliseren dus.

Bijna drie kwart (73%) van de organisaties denkt dat werknemers liever op kantoor wil werken, terwijl in realiteit, minder dan de helft (43%) van de werknemers voltijds vanop kantoor wil werken.

Qua misverstand kan dat tellen. Het verschil in opvatting over telewerk in dit geval, scheelt niet een beetje. Het wijkt serieus af. Alle andere HR-gerelateerde zaken nog buiten beschouwing gelaten. Jammer dat er in 2021 nog zoveel spraakverwarring ontstaat. We leven in een tijdperk waar je precies kan meten met een smartwatch hoeveel deep sleep je ’s nachts scoort, maar schijnbaar voor de hand liggende zaken als telewerk-voorkeuren, dat is een andere zaak.

De meerderheid van bedrijven vliegt blind. Zo heeft slechts 37% gestructureerde voice of employee programma’s lopen. Misverstanden die vermeden konden worden door eenvoudige bevragingen, zijn misverstanden die vermeden moeten worden. Eens?

Begin vandaag met employee engagement in kaart te brengen, op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Neem contact met ons op.

De cijfers in dit artikel komen uit 1146 interviews, waarvan 315 in Europa. Vervat in het Global Workplace Report van NTT.