Kazi gaat vooruit met een onafhankelijke toekomst

Een nieuw tijdperk breekt aan voor Kazi. Een tijdperk waarin de nadruk ligt op ontwikkeling en uitbreiding van de technologie en het product enerzijds, en internationalisering anderzijds. Gestimuleerd door eerdere successen en lessen, staat Kazi klaar om een pad te bewandelen waar innovatie, gebruikerservaring en holistische oplossingen samenkomen om ongeëvenaard employee engagement mogelijk te maken.

Kazi, een pionier op het gebied van employee engagement (werknemersbetrokkenheid), is verheugd om haar evolutie tot een autonome entiteit aan te kondigen, na twee jaar in het uitgebreide Cronos ecosysteem, een van de grootste ICT-dienstverleners van België.

Kazi heeft de voorbije jaren de mogelijkheid gekregen om de kennis te verdiepen, het dienstenaanbod te verfijnen en de impact op het gebied van werknemersbetrokkenheid en ‘talent matching’ te vergroten. Dit betekenisvolle hoofdstuk heeft een belangrijke rol gespeeld in het aanscherpen van de expertise van Kazi.

De runner-up van 2022 in de prestigieuze HR Tech-awards begint nu aan een nieuw hoofdstuk. Kazi streeft ernaar om de onschatbare ervaringen en inzichten die tijdens haar tijd met Cronos zijn opgedaan, verder te verzilveren. De alliantie met Cronos heeft niet alleen het dienstenaanbod van Kazi versterkt, maar ook een veerkrachtige koers gevormd.

Van links naar rechts: Lenny Benaïcha, Jelle Mattelaer en Bart Van Loon © Nisran Azouaghe

Visie voor een autonome toekomst

Onze onwrikbare missie blijft om zogenaamde ‘mismatches’ op de arbeidsmarkt significant te verminderen. Eén op twee kijkt immers binnen het jaar uit naar ander werk. Hoofdreden? Opgebouwde verwachtingen die niet worden ingelost. Niet zozeer op vlak van hard-skills, die worden doorgaans heel goed in kaart gebracht. De zachte vaardigheden, werkwaarden en (team)rollen, dat is waar het schoentje knelt. Het welbevinden van medewerkers, daar draait het om. Werkbaar en evenwichtig werk, en energielekken elimineren. Bedrijven die er baat bij hebben om het welzijn en prestaties van hun medewerkers inzichtelijk te maken en te verbeteren kunnen daarvoor beroep doen op Kazi. Ook ‘recruiting agencies’ en HR technologie aanbieders kunnen hun aanbod verrijken door gebruik te maken van Kazi’s open API technologie.

Op menselijk – en technologisch vlak is de continuïteit verzekerd. Bestaande, gewaardeerde – maar ook toekomstige klanten, kunnen rekenen op een uitgebreid dienstenaanbod en kunnen ook mee surfen op de versnelde productontwikkeling. Een groeitraject wordt nu aangevat, lokaal en internationaal.

Lenny Benaïcha © Nisran Azouaghe

Op eigen benen staan stelt Kazi in staat om dieper in onontgonnen gebieden van employee engagement te duiken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en oplossingen te ontwikkelen die niet alleen revolutionair zijn, maar ook intrinsiek verbonden zijn met de veranderende eisen van de arbeidsmarkt, aldus Lenny Benaïcha. Human resources an sich is een bijzonder ingewikkeld gegeven, de zogenaamde HR tech die daarvan ten dienste moet staan bijgevolg dus ook. We hebben steeds, zowel ideologisch als technologisch, ons zo open mogelijk opgesteld om naadloos aan te kunnen sluiten in het veelzijdige HR tech ecosysteem. Met Kazi willen we wereldwijd de leider inzake professionele verwachtingen. We voorzien analytische bouwstenen die doorheen de ganse levenscyclus van medewerkers meerwaarde creëeren. Deze stap stelt Kazi in staat om die ambitie waar te gaan maken.

Op eigen benen staan stelt Kazi in staat om dieper in onontgonnen gebieden van employee engagement te duiken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en oplossingen te ontwikkelen die niet alleen revolutionair zijn, maar ook intrinsiek verbonden zijn met de veranderende eisen van de arbeidsmarkt. — Lenny Benaïcha (chief growth officer)

Nu Kazi door dit spannende nieuwe hoofdstuk navigeert, blijven we dankbaar voor de inzichten die we bij Cronos hebben vergaard. Terwijl we ons eigen pad uitstippelen, zal de essentie van die ervaringen verweven blijven in de kern van onze activiteiten, productontwikkeling en klantgerichte oplossinge

Uitbreiding van het management

Aan het hoofd van Kazi wordt Lenny Benaïcha bijgestaan door Bart Van Loon en Jelle Mattelaer. Zij nemen de plaats in van ‘founding’ Kazi-CEO Nikolaas Bellens, die zich opnieuw helemaal op zijn consultancy en doceer-activiteiten gaat focussen. Bart en Jelle zijn beide ‘serial’ ondernemers met elk bijna twee decennia ervaring in human resources consulting en technologie. Hun vaardigheden op het gebied van het monitoren en verbeteren van (internationale en multiculturele) teams zullen worden benut om in Kazi’s technologie te worden geïntegreerd, zowel nationaal als internationaal.

Na bijna negen jaar is het tijd om het Kazi-stokje door te geven. Ik weet zeer zeker dat Lenny, Bart en Jelle het juiste team zijn om Kazi naar het volgende groeiniveau te brengen. — Nikolaas Bellens

Mensen van wie de verwachtingen en wensen beter aansluiten bij hun dagelijkse activiteiten zijn gelukkiger en productiever, aldus Jelle Mattelaer. Ik ben ervan overtuigd dat een diepgaand begrip van onze eigen verwachtingen en die van onze collega’s ons in staat stelt om zowel op individueel niveau als op de werkvloer kleine maar fundamentele verbeteringen te bewerkstelligen. Kazi biedt niet alleen waardevolle inzichten en terminologie, maar maakt het voor iedereen ook gemakkelijk om ermee aan de slag te gaan.

Een diepgaand begrip van onze eigen verwachtingen en die van onze collega’s stelt ons in staat om zowel op individueel niveau als op de werkvloer kleine maar fundamentele verbeteringen te bewerkstelligen. — Jelle Mattelaer

Jelle Mattelaer © Nisran Azouaghe

Een van de vele lessen uit de afgelopen zeventien jaar ondernemen in HR consulting, kan kort worden samengevat als volgt; ‘happy is the new productive’, aldus Bart van Loon. We stellen elke dag opnieuw alles in het werk om het welzijn van onze medewerkers te optimaliseren. De methodologie die we daaromtrent hebben opgebouwd is complex en verre van evident om technologisch te faciliteren, maar van zodra ik over Kazi en haar missie hoorde, was ik overtuigd van de waarde van het product in de arbeidsmarkt, en niet enkel in België.

Happy is the new productive — Bart Van Loon

Bart Van Loon © Nisran Azouaghe

Kazi kijkt nu vol verwachting uit naar de toekomst en verwelkomt de vooruitzichten, uitdagingen en innovaties die voor ons liggen. Met een enorme toewijding om werknemersbetrokkenheid te verbeteren, zijn we klaar om organisaties te leiden naar een toekomst waarin elke medewerker gehoord en gewaardeerd wordt, en hun job maximaal in lijn ligt met hun verwachtingen.

Over Kazi

Kazi, een Belgisch HR Tech bedrijf, identificeert professionele verwachtingen en soft-skills van zowel mensen als jobs. Bedrijven kunnen gebruikmaken van Kazi om betere matches en inzichten te creëren in werving, betrokkenheid, job-rotatie, evaluatiegesprekken en retentie. Kazi biedt ’s werelds eerste tweezijdig (talent & job) assessment aan en is academisch gevalideerd.

Van links naar rechts: Lenny Benaïcha, Jelle Mattelaer en Bart Van Loon © Nisran Azouaghe