trage vinken

Amper zestien jaar geleden werd de iPhone voor het eerst gelanceerd en meteen belachelijk gemaakt door andere grote technologiebedrijven, die er zeker van waren dat mensen nooit een telefoon zonder knoppen zouden accepteren.

Moeilijk te geloven, aangezien vandaag hele bedrijfsmodellen en ecosystemen zijn gebouwd rond iPhones en elke andere smartphone. De snelheid waarmee technologie is geëvolueerd is op zijn minst opmerkelijk te noemen; mensen hebben fysieke veranderingen in hun eigen handen opgemerkt, waarbij hun pinken vaak “deuken” ontwikkelen om hun apparaten te ondersteunen. De verwachting is ook dat onze ogen en nekken zich zullen aanpassen aan onze smartphone-gewoonten. Het duurde twee miljoen jaar voor Darwins vinken om te evolueren, terwijl wij slechts zestien jaar nodig hadden om de manier waarop we technologie gebruiken te revolutioneren. Zowel mentaal als fysiek.

HR was zestien jaar geleden moeilijk en dat is het nog steeds. HR technologie en HR analytics zijn de afgelopen zestien jaar eveneens geëvolueerd, in ijltempo. Toch berust matching en culture-fit vandaag nog steeds grotendeels op buikgevoel. Tijd om onze gewoonten aan te passen en innovatie te omarmen.