Mikken op 2021% toename in employee engagement

Is 2020 aan je verwachtingen tegemoet gekomen? Waarschijnlijk niet. Mijn persoonlijke verwachtingen zijn alvast niet ingelost. Voor Kazi, een bedrijf actief in de business of expectations, was dit jaar bijzonder zwaar. Het spreekt voor zich dat we niet alleen staan. Het feit dat een overdonderend aantal mensen en bedrijven hebben afgezien dit jaar, maakt het alleen maar erger.


Expect the unexpected

Ik herinner me nog goed toen een leerkracht geschiedenis in het middelbaar zei: “realiteit overstijgt fictie, altijd”. De man kon het moeilijker meer bij het rechte eind hebben. Expect the unexpected is een van de mantra’s die ik probeer te hanteren, maar deze pandemie bleek bijzonder moeilijk om te voorspellen en door te navigeren. We hebben klanten gezien waarbij de budgetten (van hun departement) drastisch zijn gereduceerd tot zelfs nagenoeg weggevaagd. Mijn hart bloedt. Meer dan ooit moeten we talent & jobs op elkaar afstemmen, op basis van werkwaarden – en teamrol verwachtingen. Zo veel mensen hebben hun job verloren, zijn op zoek naar nieuw werk. Vandaag is investeren in werknemersbetrokkenheid een noodzaak.


Bigger and better

Covid-19 vaccins worden momenteel uitgerold. Ik zie lichtpuntjes aan de horizon. Warme, heldere lichtpuntjes. We kunnen niet wachten om onze klanten te helpen fonkelen in het nieuwe jaar. Zovelen onder ons hebben een soort van hulpeloosheid moeten ondergaan dit jaar. Besmettingen die maar bleven stijgen. Misschien werd je zelf ziek of heb je een naaste ziek zien worden. Of — ik mag er niet aan denken — heb je iemand verloren.

Het is altijd het donkerst net voor de zon opkomt. Het komende jaar wordt spectaculair fenomenaal. We zijn zo klaar om die hulpeloosheid helemaal om te draaien, samen met onze klanten in 2021. We zullen een stijging zien in boarding initiatieven. Re-onboarden van mensen die langdurig van thuis uit hebben gewerkt, die nu hun weg terugvinden naar kantoor. Onboarden van nieuwe werknemers, en pre-boarden van toekomstige talenten.


We kunnen niet wachten om werknemersbetrokkenheid te boosten, tegen de sterren op! Samen met onze waarde klanten en partners.

Tot slot. Ik wil mijn dankbaarheid uiten naar alle mensen actief in human resources die het verschil maken. In een tijdperk waar job disengagement ongekende proporties aanneemt, worden de inspanningen die jullie leveren enorm gewaardeerd. Hartelijk dank.

In naam van het Kazi team: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groeten,

Lenny Benaïcha