job-inhoud belangrijkste motivator

Slechts één op vier Belgen vindt hun salaris de belangrijkste motivator voor hun werk. De helft (48%) vindt de eigenlijke inhoud van hun job de belangrijkste motivator, volgens een recente studie van Partena Professional.

Salaris, samen met een reeks van andere voordelen zijn makkelijk om uit te drukken. Cijfers spreken ondubbelzinnig voor zich. Aan de andere kant, hoe het effectief aanvoelt om een bepaalde job dagdagelijks uit te oefenen, is veel moeilijker te definiëren en daardoor ook moeilijker om te communiceren.

Vier op tien kijkt uit naar ander werk, gedurende het eerste jaar van tewerkstelling. Hoofdreden? Mismatch in zogenaamde job verwachtingen. Anders gezegd, dit is helemaal niet wat mij verkocht is geweest. Je hebt destijds tegen mij gezegd, beste recruiter, dat ik op een specifieke manier invulling mocht geven aan de job, en nu blijkt dat de realiteit niet verder verwijderd kon liggen van dat beeld. Je vertelde me, beste recruiter, dat ik heel autonoom zou kunnen werken en ook op regelmatige basis feedback kon krijgen. Nu word ik gemicro-managed zonder dat er ooit automatisch feedback terug tot bij mij komt. De manier waarop ik werk, beste recruiter, is helemaal niet zoals we hebben besproken. Au contraire.

Stel je voor dat marketeers producten en diensten even slecht zouden adverteren als sommige recruiters hun jobs. Er zijn letterlijk regelgevingen die onheus adverteren tegengaan en beboeten.

Focus op job-inhoudelijke verwachtingen juist over te brengen naar je kandidaten en talenten.

Niet zeker hoe je daarmee begint? Wij helpen graag. Neem vandaag nog contact op.