loon boeit niet

money

Loon doet er niet toe. Althans vrij weinig. Voor ingenieurs bijvoorbeeld komt salaris namelijk pas op de vierde plaats in de keuze voor een werkgever. Dat wees het onderzoek van ingenieursvereniging ie-net uit.

De voornaamste reden waarom ingenieurs voor bedrijven kiezen is bedrijfscultuur (41%). Goede werkomstandigheden (37%) en opleidingsmogelijkheden (35%) zijn aan elkaar gewaagd en komen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Pas daarna komt loon (27%). Niet geheel onlogisch. Startende ingenieurs vinden doorgaans vlot werk, en de salarissen voldoen aan hun verwachtingen. Salarissen, meervoud. Ook al zijn ze competitief tussen de verschillende werkgevers, ze liggen alsnog dicht bij elkaar. Moeilijk te differentiëren zo.

Dat benadrukt het belang aan bedrijfscultuur, werkomstandigheden en opleidingsmogelijkheden.

Daarbovenop komt dat er helemaal niet zoiets is als dé ingenieur. Verwachtingen verschillen immers van persoon tot persoon. Jarenlang onderzoek van Kazi toont bovendien aan dat de allergrootste diversiteit op de hele arbeidsmarkt, inzake verwachtingen, zich situeert bij ingenieurs. De wetenschap dat er niet één type ingenieur bestaat, maar meerdere, kan handig ingezet worden in rekrutering. Door vroeg te peilen naar de persoonlijke verwachtingen en soft-skills van de solliciterende ingenieur in kwestie, kunnen meteen de meest overtuigende aspecten van de job aangewend worden. Resultaat: geëngageerde kandidaten, vanaf de start.

Geïnteresseerd in het Kazi onderzoek? Neem vrijblijvend contact met ons op.