4 strategieën om je bedrijf klaar te stomen voor ‘the future of work’

Elke CEO weet dat het bedrijfsleven geen kabbelend beekje is: de aard van het werk dat we doen, verandert in snelvaart. Zowel managers als medewerkers moeten ervoor zorgen dat ze future-proof zijn om relevant en concurrentieel te blijven. Bij Kazi doen we er alles aan om werknemers en werkgevers te helpen slagen in een veranderlijk klimaat. Hen voorbereiden op de toekomst van werk is daar slechts een onderdeel van. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Zo:

Samenwerken met je werknemers rond vaardigheden voor de toekomst

Het model van de 20ste eeuw, waar een student jarenlang naar school gaat om vervolgens perfect voorbereid in de arbeidsmarkt te stappen, is dood. Nieuwe werknemers weten niet zomaar meer hoe ze een goede kracht kunnen zijn en hoe ze samen met hun werkgever kunnen groeien.

Nikolaas vertelde het onlangs al aan Techmag: de wereld van de technische en soft skills verandert elke paar maanden. En de vaardigheden die je in je eerste jaar unief leert, zouden wel eens nutteloos kunnen zijn wanneer je afstudeert. Werkgevers en werknemers zullen dan ook continu hun vaardigheden moeten bijschaven. Werkgevers die erin slagen om de juiste middelen te voorzien en die hun personeel weten aan te moedigen, krijgen daarvoor trouwe en gelukkigere medewerkers terug. We moeten allemaal blijven leren!

Creativiteit zoeken in diverse taken

We horen al jaren hoe belangrijk soft skills zijn en hoe waardevol het is om anders te gaan denken. Volgens HRdive.com brengt zo’n aanpak zelfs oplossingen waarvan we niet wisten dat we ernaar op zoek waren.

En die oplossingen zijn vaak net de beste oplossingen. De ideale manier om zulke vaardigheden en ideeën te cultiveren, is door een nood aan creativiteit op te wekken binnen je bedrijf. Wanneer medewerkers hun creatieve kronkels inzetten, denken ze anders en zien ze nieuwe opportuniteiten en oplossingen. Wist je trouwens dat je onze unieke expectations scan kan gebruiken om net die medewerkers te vinden die van nature beter aarden in creatieve omgevingen en zelf anders denken?

De alomtegenwoordigheid van flexibiliteit

Decennialang was ‘talent’ hét sleutelwoord voor personeelsdiensten. In heel wat sectoren zijn ‘talent’ en ‘personeel’ zelfs synoniemen, maar nu steekt een nieuw modewoord de kop op. Begrijp ons niet verkeerd, talent is en blijft erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen mensen aannemen die hun job niet kunnen doen. Maar er is wel een extra element waar je vandaag rekening mee moet houden: aanpassingsvermogen. Volgens The Telegraph is dat onontbeerlijk om succes te hebben in de HR-sector.

Nu zowel externe als interne werkomgevingen zo drastisch veranderen, wordt het erg belangrijk om je naadloos te kunnen aanpassen en groeien zonder stress en verwarring. Het probleem? De meeste universitaire studies geven ons hoegenaamd geen indicatie over het aanpassingsvermogen van studenten. Het onderwijs is namelijk nog steeds erg gestructureerd en gecontroleerd. Daarom zetten we ons bij Kazi in om op andere manieren te zoeken naar medewerkers met een hoog aanpassingsvermogen. Zij zijn klaar voor de uitdagingen van de werkvloer van de 21ste eeuw.

De opkomst van werken met machines

De robots komen eraan… om met jou samen te werken. Het is ondertussen vrij duidelijk dat de 21ste eeuw de eeuw van de robots zal worden. Jammer genoeg wordt er nodeloos heel wat paniek over gezaaid. Er zullen maar relatief weinig jobs verdwijnen door automatisering en robots. Wat wel schering en inslag wordt? Nieuwe jobs waarin mensen en robots zullen samenwerken. Kunnen samenwerken met machines wordt dan ook dé ultieme skill in de komende jaren, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Er zullen mensen zijn die een waaier aan nieuwe vaardigheden en benaderingen teweegbrengen zodat ze het onderste uit de kan kunnen halen bij het samenwerken met robots en AI. En het zijn zij die in de komende jaren het verschil gaan maken tussen de winnaars en ‘zij die het toch maar eens geprobeerd hebben’. De sector is volop in ontwikkeling en er zijn nog veel vraagtekens. Daarom moet je ruimte laten voor meer creativiteit en aanpasbaarheid zodat je de beste spelers te pakken krijgt voordat de concurrentie dat doet.

In tijden van grote en snelle verandering moet je wel flexibel zijn. Kan jij leren, aanpassen en herzien? On-the-fly? Constant? Weet je hoe je nieuwe ideeën uit het ijle plukt en hoe je niet in enkele maanden maar in enkele dagen van idee naar uitvoering gaat? Met het juiste team kan het! Bij Kazi is het ons doel om jouw missie en de job van je werknemer te stroomlijnen zodat iedereen de beste vaardigheden verwerft voor de huidige uitdagingen. Klaar om te praten over de volgende stap in deze spannende en veranderlijke sector? Stuur ons een bericht.